Бесконтактноe дальнеполевоe недеструктивноe сканирование различных структур и сред радиочастотным «магнитно-полевым» SFCO зондом – новая технология визуализации - Хачунц, А. С.; Геворгян, С. Г.; Геворгян, Г. С.; Хачунц, С. А. (Հայաստանի ԳԱԱ)
Քննարկվում է նոր դասի SFCO տվիչների (ռադիոհաճախականային «մագնիսա- դաշտային» զոնդերի) միջոցով տարբեր կառուցվածքների և միջավայրերի անհպում, հեռահար, չքայքայող տեսածրման հնարավորությունը։ Ցույց է տրված դրանց կիրառման հեռանկարն ինչպես տեսածրվող առարկաների կառուցվածքային արատների բացահայտման, այնպես էլ օրգանիզմի հյուսվածքների և միջավայրի «in vivo» ուսումնասիրման համար։ The possibility of the use of a new class of SFCO sensors (radiofrequency ‘magneticfield’ probes) for non-contact, far-field, nondestructive scanning of various structures and media is discussed. The perspective of their use both for detection of structural defects of the scanned objects and ‘in-vivo’ investigation of organism tissues and medium is demonstrated.
Keywords: Radiophysics