Միգրացիա. փոխկարգավորման հիմնախնդիրները - Ռազմիկ Սահակյան; Ահարոն Ադիբեկյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Միգրացիան իր դրսևորման ցանկացած ձևով (ներգաղթ, արտագաղթ, մարգինալություն, ուղեղների արտահոսք) եղել և մնում է ոչ միայն առանձին երկրների, այլև համաշխարհային համագործակցության շահերը շոշափող գլոբալ հիմնախնդիր: Migration in any way of its display (immigration, emigration, marginalization, brain drain) has been and remains a global problem touching not only interests of separate countries but also of the whole international community.
Keywords: Social Sciences; Sociology