Սեֆյան Իրանի տնտեսության հիմնահարցերը և դրանց արտացոլումը «Թազքիրաթ ալ-մուլուք» գրքում - Ժիլբերթ Մեշքանբարյանս (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Պետությունների եկամուտների գլխավոր մասը գոյանում էր հարկահանության միջոցով: Սեֆյան պետության մեջ տնտեսական կառույցների կարևոր դեր էր վերապահված հարկահանության համակարգին:Основная доля дохода государства поступала от налогов. Сефевидское государство выполняло важную роль в экономических структурах налоговой системы. Taxes are known to be the main source of revenue of most countries. The Safavid empire has played an important role in the formation of tax policies.
Keywords: Economic Theory; Books; Writing; Paleography; Revenue; Taxation; Internal Revenue