Մշակույթ-առօրեականություն փոխառնչությունները հայաստանյան արդի հանրային ընկալումներում - Մելինե Թորոսյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածում, քննության առնելով այն առանցքային հարցը, թե որքանով են սովորական մարդիկ իրենց առօրյա գործողություններն ընկալում իբրև մշակութային, հիմնվել ենք դաշտային ազգագրական ուսումնասիրությունների և հարցաթերթային հարցումների արդյունքում ձեռք բերված ծավալուն նյութերի վրա: В данной статье рассматривается следующий ключевой вопрос: насколько обычные люди воспринимают свою повседневную деятельность в качестве культурной? Статья основана на богатом материале, собранном в ходе этнографических полевых исследований и анкетных опросов. The key issue considered in this article is to find out to what extent people in Armenia perceive their daily life as cultural. The investigations are based on analysis of the rich material obtained from ethnographic fieldwork research and quantitative or in-depth interviews.
Keywords: Culture and Cultural Processes; Ethnography; Social Sciences; Sociology