Կանանց մասնակցությունն Արցախյան շարժման ընդհատակյա փուլին (1986-1988թթ.) - Իսկուհի Ավանեսյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Քննության առնելով 1985 թվականից մինչև 1988 թվականի սկիզբը ընկած ժամանակահատվածում կանանց դերը՝ միանշանակ կարելի է ասել, որ նրանք առանձնակի եռանդ ու մասնակցություն ցուցաբերեցին և մեծ դերակատարություն ունեցան համազգային գործում: Рассматривая роль женщин в период с 1985 по 1988 гг., однозначно можно сказать,что они проявили особый энтузиазм и участие и сыграли большую роль в общенациональном деле. By studying the role played by Artsakh women in the national movement in the period from 1985-1988 it can be unambiguously noted that their extraordinary enthusiasm and spirit all through has given renewed vitality to the movement.
Keywords: Modern History