Պոստմոդեռնիզմի մասնակի դրսևորումները Լևոն Խեչոյանի պատմվածքներում - Դիանա Մնացականյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածում դիտարկվում է պոստմոդեռնիստական գրականությանը բնորոշ որոշ հատկանիշների, այն է` տարածաժամանակային խախտում, սև հումոր, միֆական տարրերի գործածում, իրականի և անիրականի միջև սահմանի բացակայություն և այլ գործոնների մասնակի դրսևորումն անկախության շրջանի հայ գրականության ներկայացուցիչներից մեկի` Լևոն Խեչոյանի պատմվածքներում: В приведенной выше статье рассматриваются некоторые характерные черты постмодернистической литературы, такие как нарушение пространственно-временнóго континуума, черный юмор, изпользование мифических элементов, отсутствие границ между реальным и вооброжаемым, а также частичное проявление других особенностей постмодернизма в рассказах одного из представителий независимого периода армянской литературы Левона Хечояна. This article considers some postmodern characteristics such as temporal distortion, black humor, mythical elements, indistinct border between fact and fiction and others featured partially in the works of Levon Khechoyan, a representative of Armenian literature of the independence period.
Keywords: Language and Literature