Тигран Мансурян-Соната для альта и фортепиано - Анна Тамироглян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Այս հոդվածում անդրադառնում ենք Տիգրան Մանսուրյանի «Սոնատ ալտի և դաշնամուրի համար» ստեղծագործությանը (1963 թ.), որի գաղափարը սյուրռեալիստական է: Մինչ օրս այս ժանրի՝ ալտի և դաշնամուրի համույթի համակցության հետ կապված, Տիգրան Մանսուրյանի սոնատը զբաղեցնում է առաջատար տեղերից մեկը և կատարողական առումով լայն տարածում է գտել ինչպես Հայաստանի, այնպես էլ արտերկրի բազմաթիվ բեմերում: This article analyzes Mansuryan’s «Sonata for Viola and Piano» (1963). The theme is surrealistic. This «Sonata for Viola and Piano» is classified as one the best among its genre. It has been widely performed in Armenia as well as in many other countries.
Keywords: Music