Գուստավո Ադոլֆո Բեկկերի «Ամպերի հյուր» պատկերհասկացությունը Ռաֆայել Ալբերտիի «Հրեշտակների մասին» ժողովածուի մեջ - Հասմիկ Ամիրաղյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածն անդրադառնում է Գ. Ա. Բեկկերի պոեզիայում ենթագիտակցության դրսևորմանը և դրա ազդեցությանը Ռաֆայել Ալբերտիի «Հրեշտակների մասին» ժողովածուի վրա: Ալբերտին և իր սերնդակից մյուս սյուրռեալիստները փորձում են գրական հնարքների միջոցով թափանցել ենթագիտակցության այն շերտերը, որոնք Բեկկերը դեռ 19-րդ դարում գուշակել և գիտակցությամբ անփոխանցելի էր անվանել: Ռոմանտիկ բանաստեղծն ընդհուպ մոտեցել էր սյուրռեալիզմի առարկային: Статья посвящена проявлению подсознания в поэзии Г. А. Беккера и его влиянию на книгу “Об ангелах” Рафаэля Альберти. Вместе с другими сюрреалистами-современниками Альберти пытается художественно изобразить те пласты подсознания, которые Беккер называл “непередаваемыми посредством разума”, таким образом приблизившись к предмету сюрреализма.
Keywords: Language and Literature