Կնոջ կերպարը Ռեզա Աբբասիի ստեղծագործություններում - Համիդ Ռեզա Շարբաֆյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Այս հոդվածում աշխատել ենք անդրադառնալ Ռեզա Աբբասիի ստեղծագործական կյանքին և նրա կողմից կիրառվող ոճերին` որպես վերջին շրջանի տաղանդավոր իրանցի արվեստագետներից մեկի և Սպահանյան նկարչական դպրոցի հիմնադրի: В этой статье мы попытались обратиться к творческой жизни Реза Аббаси–одного из талантливых иранских художников последних времен и основателя Исфаганской рисовальной школы. This article refers to Reza Abbasi’s creative life and styles. He is one of the leading Persian artists and the founder of the Isfahan Miniature School. His role in developing the Persian history of painting is also studied. Abbasi’s innovations in his days brought about many enemies to him.
Keywords: Biography; Fine Arts