Օրենսդրության ներդաշնակեցման առանձնահատկությունները Եվրոպական Միության շրջանակներում - Վահե Միսակյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Եվրոպական Միությունը (այսուհետ՝ ԵՄ) իրենց ներկայացնում է յուրօրինակ ինտեգրացիոն միավորում: Այդ ինտեգրացիայի արդյունքում ձևավորվել են ոչ միայն վերազգային իշխանության մարմիններ, այլև նոր և ինքնուրույն իրավական համակարգ: Европейский Союз является уникальным интеграционным объединением. В процессе этого объединения образовалась не только транснациональная власть, но и новая независимая правовая система. The European Union presents a unique integrating unity. Consequently, supranational authorities as well as a new independent legal network are created. Under these conditions it becomes necessary and up to date to investigate the legal interaction mechanisms between the European Union (EU) states and non-EU states cooperating with them.
Keywords: Law