Տրանսիլվանիայի հայկական համայնքը և նրա մասնակցությունը քաղաքների կառուցմանը և զարգացմանը (17-20-րդ դդ.) - Արսեն Արզումանյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածում ներկայացվում է Տրանսիլվանիայի հայ համայնքի կյանքը՝ սկսած 17-րդ դարից, երբ մի քանի հազար հայեր գաղթեցին Տրանսիլվանիա, կառուցեցին քաղաքներ և նպաստեցին այդ տարածաշրջանի տնտեսության զարգացմանը: Статья повествует о жизни армянской общины Трансильвании начиная с 17-го века, когда несколько тысяч армян переселились в Трансильванию, начали строить города и способствовали развитию экономики этого региона. The article provides an insight into the life of the Armenian community in Transylvania starting from the 17th century when thousands of Armenians settled there. They built towns and contributed to the rise of the economy in the region.
Keywords: Armenian Diaspora; Technology; Building construction