Метафорические модели ситуаций передвижения (на примере английских глаголов передвижения) - Шушаник Казарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածում ուսումնասիրվում են անգլերենի տեղաշարժում ցույց տվող բայերի հիմնական փոխաբերական կառույցները: Սույն հոդվածի հիմնական նպատակն է վերհանել անգլերենի լեզվամտածողությանը առավել բնորոշ փոխաբերական կառույցները, որոնք ընդունակ են արտահայտել լեզվակիրների կողմից ընկալելի տարածության մեջ տեղաշարժման իրավիճակները բոլորովին այլ կերպ՝ վերացականորեն:
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature