К вопросу о правовой платформе либертаризма - Марина Монета (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Լիբերտարիզմի գաղափարախոսության հիմք է իշխանության սահմանափակման հիմնախնդիրը: Լիբերտարիզմի կողմնակիցները գտնում են, որ իշխանական-քաղաքական հարաբերությունները իրենց տեղը պետք է զիջեն գործընկերական հարաբերություններին՝ օգնելով խուսափել պետության կողմից՝ այսպես կոչված “հասարակական բարիքի” ներդրմանը: Մարդիկ իրենց կենսագործունեության ընթացքում ի վիճակի են ստեղծել այդ “բարիքները”: Պետության դերը սահմանափակվում է հասարակության մեջ միայն գործընկերական հարաբերությունների իրավական կանոնակարգմամբ, առանց դրանց վնասելու:
Keywords: Political Science