Особенности обучения переводу в вузе на уроках русского языка - Արմինե Շամցյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածում մենք անդրադարձանք օտար լեզվի ուսուցման հարցերին՝ կապված ուսումնական թարգմանության հետ: Դրա կիրառումը նպաստոմ է մայրենի լեզվի ավելի խորքային րնկալմանը, հատուկ մասնագիտական գրականության թարգմանչական հմտությունների ձեռքբերմանը: Հայտնի է, որ թարգմանչական խնդիրները կապված են տեքստի վերլուծության, ընկալման և կառուցման հետ:
Keywords: Language and Literature