Կնոջ կերպարն անզլերեն և հայերեն աոածներում և ասացվածքներում - Սոֆիա Մալխասյան; Լուսինե Սարգսյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հողվածը նվիրված է հայերեն և անգլերեն այև աոածեերի ու ասացվածքեերի ուսումնասիրությանը, որտեղ արտացոլված է կնոջ կերպարը: Վերլուծություն անցկացնելու համար ուսումնասիրվել են 104 հայերեն և 104 անգլերեն առածներ ու ասացվածքներ: Դիտարկվել եև այն բոլոր ասացվածքները, որտեղ արտացոլված է ինչպես կևոջ արտաքիև տեսքը, այևպես էլ ևրա ևերաշխարհը, բնավորություևը, դերը ըևտաևիքում և հասարակական կյանքում ե նույևիսկ վերաբերմունքը նրա հանդեպ:Կատարվել է համեմատական և վերլուծակաև ուսումնասիրություն աևգլերեևում և հայերեևում, վեր եև հաևվել երկու լեզուներում տեղ գտած ընդհանրություններն ու տարբերություևևերը: Քանի որ, յուրաքաևչյուր ժոդովրդի լեզվամտածողություն լավագույնս և առավել ցայտուն կերպով է արտացոլվում առածներում և ասացվածքևերում, հետևաբար, կնոջ մասին հայ և անգլիական մշակույթների պատկերացումներև ու կարծրատիպերը վեր հաևելու համար հոդվածի լեզվանյութ է ընտրվել լեզվի հեևց այդ շերտը:
Keywords: Language and Literature