Margaret Fuller, as an American feminist in transcendentalism - Ալիրեզա Մանզարի (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Սառա Մարգարեթ Ֆուլլերը (1810-1850 թթ.)՝ ամերիկյան ֆեմինիստ և տրանսցենդենտալիստ, պայքարում էր սեռային հավասարության համար։ Մարգարեթ Ֆուլլերը և այլ տրանսցենդենտալիստներ կենտրոնացան մարդկային բնության ընկալման վրա։ Նա հավատացած էր, որ մարդկային բնության ընկալումը այն բանալին է, որը կբերի սոցիալ բարեփոխումների։
Keywords: Social history and conditions; Social problems; Social reform; Fine Arts