Армянский стиль в средневековой рельефной орнаментике с животными и растительными мотивами - Ваге Ваганян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածում խնդրո առարկան է հայկական ոճը զարդարվեստում, ինչպես նաև միջնադարյան քանդակազարդման կենդանական և բուսական մոտիվներում: Բացահայավում ե ներկայացվում են հայկական ոճի առանձնահատկությունները հայկական զարդարվեստում՝ սկսած հնադարյան ժայռապատկերներից մինչև միջնադարյան քանդակազարդման հուշարձանները:
Keywords: Decorative arts; Applied arts; Decoration and ornament; Fine Arts