The lack of agreement between the attribute and its head-word as a precondition for the creation of attribute-groups - Նաիրա Գասպարյան; Լիլիթ Դրամփյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Անգլերենում որոշչի արտահայտման միջոցները կարող են լինել շատ բազմազան՝ պայմանավորված որոշչի և որոշյալի միջև համաձայնության բացակայությամբ: Որոշչային խմբերը, հանդես գալով որպես այդ արտահայտման ձևերից մեկը, մեծ հետաքրքրություն են ներկայացնում այն առումով, որ ունեն բավականին յուրահատուկ կաոուցվածք, որը բնորոշ է գլխավորապես անգլերենին: Սույն հոդվածը նպատակ ունի հետազոտել որոշչային խմբերն ինչպես ձևաբանական, այնպես էլ շարահյուսական տեսակետներից' մանրամասնորեն քննարկելով դրանց կառուցվածքին, գործածությանը և ծագմանն առնչվող խնդիրներ: Վերջինիս հետ կապված՝ ներկայացվում է նաև որոշեի արտահայտման այս միջոցին վերաբերող նոր դասակարգում, որի շնորհիվ ակնկալվում է ավելի դյուրին դարձնել որոշչային խմբերի ուսումնասիրությունը:
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature