Gender ideology in proverbs and sayings - Դիանա Ադիկյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
"Գենդերային գաղափարախոսությունը ասացվածքներում և ասույթներում" թեմայով ուսումնասիրության մեջ արծարծված են ոճագիտության որոշ խնդիրներ՝ այն է,ասացվածքների և ասույթների էությունը, ֆունկցիան և կիրառումը: Ուսումնասիրությունում ներկայացված են ասացվածքների և ասույթների նշանակության հիմնահարցերը, հավաքագրման մանրամասները, դրանց խմբավորումը: Հոդվածում խոսվում է սեռային խտրականության հատկանիշների գնահատման մասին և ասացվածքների և ասույթների միջոցով վեր է հանվում սրանց դերն ու տեղը հասարակության մեջ:
Keywords: Language and Literature