The role of metaphor in intellective style - Դուխիկ Մարտիրոսյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածում ուսումնասիրվում է Փոխաբերությունը՝ այլաբերական այն արտահայտչամիջոցը,որի քննարկումը հազարամյակներ շարունակ ուղեկցվել է բանավեճերով:Ուսումնասիրողների ուշադրության կենտրոնում են գտնվել փոխաբերության այս կամ այն կողմը, արտահայտվել տարբեր իրարամերժ կարծիքներ, որը և խնդրի բարդության ակնհայտ վկայությունն է: Եթե ավանդական մոտեցման կողմնակիցները մասնավորապես շեշտում են այս ոճական հնարքի դեկորատիվ, գեղարվեստական բնույթը, ապա ժամանակակից տեսության ներկայացուցիչները հետամուտ են նրա իմացական դերի բացահայտմանը:
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature