The autonomy of functionally diverse segmentations of word - Լիլիթ Սարգսյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Սույն հոդվածը նվիրված է ժամանակակից համեմաւոական-տիպաբանությաև կարևոր հարցերից մեկին՝ բառի ձևույթային կաոուցվածքի ուսումնասիրմանը, մասնավորապես բաոի ֆունկցիոնալ տեսանկյունից տարբեր սեգմենտների ավտոնոմիային: Սույն աշխատանքում բաոի ձևույթային կաոուցվածքը ուսումնասիրվում է լեզվական նշանների ձնի և բովանդակության հարաբերակցության տեսանկյունից: Բաոի ձևույթային համակարգի ուսումնասիրությունը ուղղորդվել է մի շարք մեթոդների կիրաոմամբ, որոնք վերջ ի վերջո բերում են ուսումնասիրվող լեզուների տիպաբանական սահմանմանը:
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature