Borrowings as an important factor of intercultural communication - Մարիամ Տուֆեկչյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Յուրաքանչյուր մշակույթի կարևոր գործոնը լեզուն է: Քանի որ իրենց գոյության ընթացքում լեզուները միախառնվում են միմյանց և ենթարկվում պատմական փոփ ոխությունների,ապա ավելի էական է դառնում\ լեզուների ոչ մեկուսի ուսումնասիրությունը:Լեզուն հասկանալու հետ մեկտեղ կարևոր է նաև ընկալել լեզվակիրների մշակույթը: Այժմ ավելի արդիական են դարձել միջմշակութային ուսումնասիրությունները,որոնց հիմնական գործոնն էլ հանդիսանում է միջմշակութային հաղորդակցությունը: Միջմշակութային հաղորդակցությունն էլ իր հերթին տարբեր գործոններ է ներառում,որոնցից կարևոր Են համարվում փոխառյալ բառերը: Տվյալ հոդվածն անդրադառնում է փոխառությունների կարևորությունը՝ դրանք համարելով միջմշակութային հաղորդակցման ամենակարևոր գործոնը:
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature