Особенности восприятия и интерпретации стилистических приемов на словообразовательной комуникации - Алла Минасян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ոճական հնարը դիտարկվում է իբրև գեղագիտական կաղապար, բնորոշվում Է բարդ ու կանոնակարգված կաոուցվածքով և հասցեատիրոջ վրա ներազդելու և մեկ անձից մյուսին արժեքային կողմնորոշումներ (համակարգ) փոխանցելու միջոց է: Ոճական հնարի մեկնաբանումը պահանջում Է ստեղծագործական իմաստավորում:Ոճական հնարի՝ իբրև գեղագիտական կաղապարի սահմանումը ենթադրում է այնպիսի որակներ, որոնք արտացոլում են գեղարվեստական հաղորդակցման հիմնական հատկանիշները և որոշում են դրա ընկալման ու մեկնաբանման յուրահատկությունները:
Keywords: Language and Literature