Տեկտոնա- մագնիսական դաշտի էներգիայի կապը սեյսմիկ իրադարձություններից անջատված էներգիայի հետ - Հովհաննիսյան, Ս. Ռ.; Ավետիսյան, Ա. Մ.; Ղազարյան, Կ. Ս. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
1993-2013թթ. ժամանակահատվածի համար ներկայացված է կովկասյան սեյսմաակտիվ տարածաշրջանում սեյսմիկ իրադարձություններից անջատված էներգիայի և տեկտոնամագնիսական դաշտի էներգիայի համադրումը, որի հիմքի վրա կատարված վերլուծությունը ցույց է տվել, որ նրանց միջև գոյություն ունի որոշակի կորելյացիոն կապ: Հայտնաբերվել է, որ տեկտոնամագնիսական դաշտի ակտիվ ցիկլը պայմանավորված է սեյսմիկ ակտիվ պարբերությամբ: Представлено сопоставление энергии тектономагнитного поля и высвобождаемой энергии от сейсмических событий для кавказского сейсмоактивного региона за период 1993-2013гг. На основе проведенного анализа показано, что между ними существует некоторая корреляционная связь. Выявлено, что активный цикл тектономагнитного поля обусловлен сейсмически активным периодом. For Caucasus seismoactive region for 1993-2013 period the juxtaposition of tectonomagnetic field energy and seismic events energy are represented. On the bases of performed analysis is shown, that correlational connection exists between them. It is revealed, that active cycle of tectonomagnetic field is caused by seismically active period.
Keywords: Geophysics