Հիդրոգեոքիմիական մի հազվադեպ երևույթի մասին - Շահինյան , Հ. Վ.; Զաքարյան, Շ․ Ս․; Գյուլնազարյան, Շ. Ա. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Քննարկվում է 2018թ. հունվարին ՀՀ Լոռու մարզի Թումանյան համայնքի տարածքում, Դեբեդի ձախ ափին ակտիվացած սողանքի հետ կապված հիդրոգեոքիմիական մի երևույթ, որի ծագումը պայմանավորված է անտրոպոգեն ազդեցությամբ: Обсуждается гидрогеохимическое явление, связанное с активизированным в январе 2018г. оползнем на левом берегу р. Дебед, на территории селения Туманян Лорийского марза. Активация оползня обусловлена антропогенным фактором. The article discusses a hydrogeochemical phenomenon associated with the landslide in the territory of Tumanyan commune, Debet river right bank, activated in January. Its emergence is conditioned by an anthropogene influence.
Keywords: Geochemistry; Hydrology