Գեղամա և Վարդենիսի լեռնա-տարածքների երկրաբանատեկտոնական և ջրաերկրաբանական կառուցվածքների ուսումնասիրությունը մորֆոմետրիական մեթոդի կիրառմամբ - Դեմիրճյան, Ս. Մ.; Սարգսյան, Ռ. Ս. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Աշխատանքում դիտարկված են Սևանա լճին հարակից Գեղամա և Վարդենիսի լեռնազանգվածների երկրաբանատեկտոնական և ջրաերկրաբանական կառուցվածքների ուսումնասիրությունների արդյունքները մորֆոմետրիական իզոլոնգերի մեթոդի կիրառմամբ: В работе приведены результаты исследования геологотектонического и гидрогеологического строения примыкающих к озеру Севан Гегамского и Вардениского горных массивов с использованием морфометрического метода изолонг. The article reviews the investigation results of geological, tectonic and hydrogeological structures of Geghama and Vardenis massifs in the nearby territory of Lake Sevan using morphometric method of isolongs. The results have been compared to the paleorelief and geotectonic data.
Keywords: Environmental Sciences