Հայաստանի Հանրապետությունուն շրջակա միջավայրի պահպանության զարգացման որոշ հեռանկարների մասին - Պողոսյան, Դ. Կ. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Սույն հոդվածում շրջակա միջավայրի պահպանության զարգացման հեռանկարներն ուսումնասիրվում են ոլորտում կայուն զարգացման հայեցակարգի իրականացման ու ռազմավարական էկոլոգիական գնահատման կատարելագործման հայեցակետով: В статье рассматриваются перспективы развития окружающей среды с целью реализации концепции устойчивого развития на местах и совершенствования стратегической экологической оценки. Подчеркивается важность улучшения стратегической оценки эффективности ряда природоохранных функций․ In article, the perspectives of environmental development are examined with a view to the implementation of the concept of sustainable development in the field and the improvement of strategic environmental assessment. The importance of improving strategic assessment for the effectiveness of a number of environmental protection functions is emphasized.
Keywords: Environmental Sciences