Upper Eocene-Lower Oligocene Shaghap reef (Armenia): composition and paleoenvironment - Sahakyan, Lilit; Grigoryan, Taron; Avagyan, Ara; Zakrevskaya, Elena; Stepanyan, Zhanna; Hayrapetyan, Aregnaz (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
In this paper small Coralline algae reef from the Shaghap piggyback basin is described. The microfacies analyses, small size planktonic foraminifers are studied for the first time. Orthophragminids and Nummulites up to 10 cm in diameter are abundant in the reef frameworkՀոդվածում նկարագրվում է Շաղափ պիջիբաք (piggyback) ավազանում ձևավորված փոքր կորալ-ջրիմուռային ռիֆը: Առաջին անգամ տրվել է ռիֆի միկրոֆացիալ անալիզը, նկարագրվել են փոքր պլանկտոն ֆորամինիֆերները: Ռիֆային կառույցում առատ են մինչև 10 սմ տրամագծով Orthophragminids և nummulites: В статье описывается небольшой кораллово - водорослевый риф из Шагапского пиджибак (piggyback) бассейна. Впервые дан микрофациальный анализ, описаны мелкие планктонные фораминиферы. В каркасе рифа обильны Orthophragminids и nummulites диаметром до 10см.
Keywords: Paleontology