Տնտեսական զարգացումը որպես տնտեսագիտության առանձին ուղղություն - Պողոսյան, Ա. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ներկայացվող նյութում քննարկվում են տնտեսական աճի ապահովմանը խոչընդոտող ինստիտուցիոնալ արգելքները և հնարավոր լուծումները: Ժամանակակից աշխարհում տնտեսական ինտեգրացիայի հետ մեկտեղ զարգացած և զարգացող երկրների միջև եկամուտների տարբերությունը ոչ միայն չի նվազում, այլև խորանում է: Սակայն այսօր կարևոր են ոչ միայն քանակական ցուցանիշները (ՀԱԱ, ՀՆԱ և այլն), այլև բարեկեցության որակական չափանիշները: Այս հիմնախնդիրը բացահայտելու ֆունկցիան դրված է Զարգացման էկոնոմիկայի` որպես տնտեսագիտության ինքնուրույն գիտության վրա: В современном мире разница в уровнях доходов в развитых и развивающихся странах не только не сокращается, но и имеет тенденцию к увеличению. Сегодня важно оценить не столько количественные параметры, такие как ВНП и ВВП, а качественные показатели благосостояния. Экономика развития в качестве самостоятельной экономической дисциплины выполняет функцию разработки данной проблематики. Presently, along with the econimic untegration all over the world, the difference between income levels in developed and less-developed countries tend to increase, as opposed to expected decline. Today, it is more important to consider qialitative factors, such as GNP or CDP. Economics of Development, as an independent branch in economic disciplines, indentifies the ways to solve the issue.
Keywords: Economic Theory