Տիգրան Չուխաճյանի "Արշակ Բ" օպերայի երաժշտական ոճի որոշ առանձնահատկությունների մասին - Ասատրյան, Ա. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածում բացահայտվում են հայոց անդրանիկ օպերայի` Տիգրան Չուխաճյանի "Արշակ Բ" -ի երաժշտական լեզվի հիմնական առանձնահատկությունները: Աշխատանքը կատարված է Ե. Չարենցի անվան Գրականության և արվեստի թանգարանում պահպանվող Տ. Չուխաճյանի դիվանի` օպերայի հեղինակային ձեռագիր պարտիտուրի բազմակողմանի և մանրակրկիտ հետազոտման հիման վրա: В статье раскрываются основные особенности музыкального языка первой армянской оперы-произведения Тиграна Чухаджяна "Аршак Второй. Работа написана на основании всестороннего и тщательного исследования авторской рукописи партитуты оперы, храняйщейся в музее литературы и искусства им. Е.Чаренца в фонде Тиграна Чухаджяна. T. Chukhagian's "Arshak Second" may attribute to genre of historical-romantic operas. Melody generosity, riches and variety of the harminic language have distiguished the music of the opera. Musig of the opera has been evidenced about high mastery of author of the first national opera.
Keywords: Music