Напряженное состояние упругого кусочно-однородного пространства с системой сквозных круговоцилиндрических трещин или жестких включений при антиплоской деформации - Какосян, Г. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
В условиях антиплоской деформации рассматриваются две задачи о напряженном состоянии упругого кусочно-однародного пространства, состоящего из двух разнородных соосных бесконечных цилиндров. При этом предполагается, что на цилиндрической поверхности соединения разнородных цилиндров расположена система из произвольного конечного числа взаимно непересекающихся сквозных трещин круговоцилиндрических форм или абсолютно жестких тонких включений таких же форм. Получены определяющие уравнения поставленных задач в виде сингулярных интегральных уравнений с ядром Гильберта, которые допускают замкнутые решения. Դիտարկվում են երկու խնդիրների հակահարթ դեֆորմացիայի վիճակում գտնվող, երկու համասեռ համառանցք անվերջ գլաններից կազմված կտոր առ կտոր համասեռ տարածության համար: Ընդ որում ենթադրվում է, որ տարասեռ գլանների միացման գլանային մակերևույթի վրա տեղակայված է կամայական վերջավոր քանակությամբ փոխադարձաբար չհատվող շրջանա-գլանային տիպի միջանցիկ ճաքերի կամ նույն տիպի բացարձակ կոշտ մերդրակների համակարգ: Ստացված են դրված խնդիրների որոշիչ հավասարումները Հիլբերտի կորիզով սինգուլյար ինտեգրալ հավասարումների տեսքով, որոնք թույլատրում են փակ լուծումներ: Խնդիրների էֆեկտիվ լուծման համար առաջարկված է թվային մեթոդ: Two questions have been discussed under the circumstances of non-flat deformations, according to non-safe situation of the elastic, partially homogeneous space, which consist of two heterogeneous aligned infinite cylinders.
Keywords: Physics