Методика проектирования и тестирования систем разграничения доступа для некоторых распределенных приложений, основанных на базах данных - Авакян, А.; Василян, А. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассмотрена методика проектирования и тестирования систем разграничения доступа (СРД) для распределенных приложений. Методика основана на комбинации в рамках единой оболочки механизмов и инструментов разграничения доступа в СУБД и ОС, современного инструментария прикладного программирования и формальной верификации, которые обычно используются раздельно. Դիտարկված է բաշխված կիրառությունների համակարգերից օգտվելու արտոնությունների սահմանափակման նախագծման և տեստավորման մեթոդիկան: Այն հիմնված է Օպերացիոն Համակարգերի և Տվյալների Բազաների Ղեկավարման Համակրգերի (ՏԲՂՀ)արտոնությունների սահմանափակման, ինչպես նաև ժամանակակից ծրագրային միջավայրերի և ֆորմալ վերիֆիկացիայի միջոցով կոմբինացված մեկ միասնական մեխանիզմի և գործիքային թաղանթի ստեղծման վրա: Դրանք սովորաբար օգտագործվում են իրարից անջատ: The paper suggests a detalied outline of adesign and testing methodology for access differentation sytems (ADS) in distributed application which use databases. The approach combines different protection mechanisms and tools in DBMS, OsS and state of the art for application programming tools, that are usually used separately, in order to provide a practical integrated approach to the development of protection systems for specific applications with aparticular emphasis on automation of design, implementation and verification.