Հիդրոպոնիկայի պայմաններում մեծ կանթեղախոտի (Chelidonium majus L.) և անանուխային կատվադաղձի ( Nepeta cataria L. f. citriodora) հանքային սննդառության օպտիմալացումը - Մանուկյան, Ա․ (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Աշխատանքը նվիրված է մեծ կանթեղախոտի և անանուխային կատվադաղձի հանքային սննդառության օպտիմալացմանը հիդրոպոնիկայի պայմաններում: Պարզվել է, որ դեղաբույսերի համար, համապատասխանաբար, առավելագույն արդյունավետություն են ապահովել Չեսնոկովի և Բազիրինայի սննդալուծույթի 0,75 N և 1 N խտությունները, որոնցում N, P, K -ի առավել մեծ արդյունավետություն ապահովող հարաբերություններն են 46:18:36 և 52:26:22 ատոմ %: Работа посвящена оптимизации минерального питания чистотела большого и котовника мятного в условиях гидропоники. Выяснилось, что наибольшую продуктивность обеспечил раствор Чеснокова и Базыриной, соответственно для чистотела и котовника 0,75 N и 1 N, с соотношением N, P, K - 46:18:36 и 52:26:22 атом %. This work is dedicated to optimization of mineral nutrition of Chelidonium majus L. and Nepeta Cataria L. f. citriodora in hydroponic conditions. It was recirded That Chesnokov's and Bazyrina's liquor has caused the highest productivity, correspondingly for Chelidonium majus L. And Nepeta cataria L. f. citriodora 0,75 N and 1 N with N:P:K-46:18:36 and 52:26:22 atomic %.
Keywords: Botany; Medicine