Изучение белков крови некоторых видов ящериц и змей Армении - Степанян, И.; Гаспарян, В. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Проведен биохимический анализ альбуминов, α¯, β¯ и γ ¯ глобулинов, гликопротеинов и гемоглобинов у трех видов ящериц (Lacerta trilineata, Laudakia caucasius, Eumeces schneideri) и девяти видов змей (Natrix, N. tessellata, Coluber ravergieri, C. najadum, C. schmidti, Elaphe hohenackeri, El. quaterlineata, Eireniscollaris, E. punctatolineatus) Армении. Կատարվել է ալբումինների α¯, β¯ և γ ¯ գլոբուլինների, գլիկոպրոտեիններիև հեմոգլոբինների վերլուծություն մողեսների երեք և օձերի ինը տեսակների մոտ: The biochemical analysis of albumin α¯ , β¯ and γ ¯ globulin's, and hemoglobin's was performed in three species of lizards (Lacerta trilineata, Laudakia caucasius, Eumeces schneideri) and nine species of snakes (Natrix, N. tessellata, Coluber ravergieri, C. najadum, C. schmidti, Elaphe hohenackeri, El. quaterlineata, Eireniscollaris, E. punctatolineatus) living in Armenia.
Keywords: Biology