О реактивных изменениях ретикулярной стромы селезенки крыс и петушков после частичной гепатэктомии - Оганесян, А. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
В гистоархитектонике ретикулярного каркаса селезенки крыс и петушков после частичной гепатэктомии выявлены изменения, подчиняющиеся общим закономерностям. Эти изменения заключаются главным образом в частичном распаде и фрагментации ретикулярных волокон как в составе красной и белой пульпы, так и в стенках сосудов. Нормальная структура ретикулярного каркаса в селезенке восстанавливается начиная с 20-х суток регенерации печени. Առնետների և հավերի փայծախի ցանցանման հենքում մասնակի հեպատէկտոմիայից հետո ի հայտ են բերվել փոփոխություններ, որոնք ընթանում են ընդհանուր օրինաչափություններով: Այդ փոփոխությունները տեղի են ունենում օրգանի կարմիր և սպիտակ պուլպայում, ինչպես նաև անոթների պատերում ռետիկուլինային թելերի մասնատման և նրանց մի մասի քայքայման մեջ: Օրգանի ռետիկուլինային հենքի բնականոն կառուցվածը սկսում է վերականգնվել վիրահատությունից 20 օր անց: Some changes are revealed in structure of reticular stroma of spleen of rats and chichens after partial hepatectomy. These changes mainly consist in partial disintegration and reticular of fibers of fragmentation, as in the structure of red and white pulps and in walls of vessels. The structure of reticular stroma in the spleen begins to he restored in 20 day after operation.
Keywords: Zoology