К познанию представителей рода Tachyporus Grav. (Coleoptera: Staphylinidae: Tachyporinae) Фауны Армении - Амирян, А. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
В статье приведены результаты изучения видов рода Tachyporus Grav. фауны Армении. Приведены и рассмотрены список, сведения о распространении (с приложением карты), типы местообитаний и сезонная динамика для 13 видов; 5 видов впервые отмечены для фауны республики. Հովածում բերված են Հայաստանի ֆաունայի Tachyporus Grav. ցեղի տեսակների ուսումնասիրման արդյունքները: Բերված և քննարիկված են ցուցակը, տարածվարության մասին տվյալները՝ քարտեզի կցմամբ, բնակավայրերի տարբերակները և սեզոնային շարժընթացությունը 13 տեսակի վերաբերյալ: 5 տեսակը հանրապետության ֆաունայի համար բերված է առաջին անգամ: The article includes the list of the species of genus Tachyporus Grav. of the fauna of Armenia. 13 species is mapped. Habitat records and seasonal dynamics are given for each species.
Keywords: Biology