Composition of phospholipids and gangliosides in lymphocytes during differentiation in normal and tumor-bearing animals - Zakaryan, A. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Phospholipid and ganglioside composition in bone marrow progenitors of lymphocytes, thymocytes, and mature lymphocytes of intact rats and rats with sarcoma 45 were studied. Alterations in lipids spectrium (both phospholipids and gangliosides) were shown to take place during lymphocyte differentiation of intact animals. Հետազոտվել է առողջ և սարկոմա-45 ուռուցքակիր առնետների ոսկրածուծի բնային բջիջների, թիմոցիտների և պերիֆերիկ արյան հասուն լիմֆոցիտների ֆոսֆոլիպիդային և գանգլիոզիդային կազմը: Ցույց է տրվել, որ առողջ կենդանիների մոտ տարբերակվող լիմֆոցիտներում նկատվում են ֆոսֆոլիպիդային և գանգլիոզիդային կազմի փոփոխություններ: Впервые охарактеризован состав фосфолипидов и гарглиозидов в костномозговых предшественниках лимфоцитов, тимоцитах и зрелых лимфоцитах периферической крови у интактных крыс и крыс с саркомой 45. Показано, что происходит изменение фосфолипидного и ганглиозидного состава в период созревания лимфоцитов у здоровых животных.
Keywords: Biology