Ինսուլին-կախյալ շաքարախտով հիվանդների արյան դոֆամին -β- մոնոօքսիգենազի ակտիվությունը - Հովսեփյան, Մ. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ներկայացված աշխատանքում ինսուլին-կախյալ շաքարախտով հիվանդների արյան մեջ որոշվել է դոֆամին -β- մոնոօքսիգենազի տեսակարար ակտիվությունը: Հայտնաբերվել է, որ այդ ֆերմենտի ակտիվությունը շաքարախտով հիվանդների արյան մեջ ցածր է առողջ անձանց համապատասխան ցուցանիշից: В настоящей работе была определена удельная активность домафин-β- монооксигеназы в крови у больных с инсулин-зависимой формой диабета. Установлено, что удельная активность фермента в крови у больных диабетом ниже, чем у здоровых лиц. In the present syudy the specific activity of dopamine -β- monooxygenase in the blood of patients with insulin-dependent diabetes has been determined. The low level of the enzyme specific activity in the blood of patients with diabetes, in comparison with healthy subjects, has been detected.
Keywords: Biology