Актуальные клинические проблемы электрической стимуляции сердца - Ю. И. Бредикис (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հեղինակը առաջարկում է ընդլայնել մշտական էլեկտրոստիմուլյացիայի կիրառման ցուցմունքներ, ինչպես Մորգան-Էդեմս-Ստոկսի սինդրոմի առկայության, այնպես էլ նրա բացակայության դեպքում, երբ հիվանդների մոտ սրտի ոչ ադեկվատ դանդաղ ռիթմի հետևանքով զարգանում է արյան շրջանառության խանգարումներ և նրանք կորցնում են իրենց աշխատունակությունը։ The author suggests to widen the indications of electrostimulation in cases with or without Morgan-Adams-Stokes syndrome when due to an inadequate slow rhythm of the ventricles, cardiac failure develops and the patients lose the capacity for work.
Keywords: Medicine; Technology; Cardiology