Значение нарушений ионного равновесия в возникновении эктопических возбуждений сердца под влиянием адреналина - М. Е. Райскина; Н. А. Онищенко; Б. Н. Фельд; Д. А. Акелене (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Աշխատանքի նպատակն է միոկարդի կարևորագույն իոնների և սրտի էլեկտրական ակտիվության միաժամանակ ուսումնասիրությամբ պարզել իոնային հավասարակշռության խախտման առանձնահատկությունները, սրտում էքտոպիկ գրգիռներ առաջացնելու մեջ։ The purpose of this study is to record simultaneously in experiments the activity of the most important ions of myocardium and the electrical activity of the heart, aiming to elucidate the feature of ion disequilibrium which produces ectopic excitation.
Keywords: Physiology; Medicine; Science; Pharmacy and materia medica; Cardiology