Некоторые данные о влиянии искусственного кровообращения на организм - Я. Л. Рапопорт; М. А. Милаева; Г. А. Малов (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հոդվածում բերված են արհեստական արյան շրջանառության պայմաններում օրգանային արյան հոսքի և հիստո-հեմատիկ բարյերների գործունեության ուսումնասիրության տվյալները։ Նկարագրված են ոչ բավարար ադեկվատ պերֆուզիայի ժամանակ օրգանիզմում զարգացող փոփոխությունները։ The authors have investigated the organ blood flow and the function of histo-hematic barrier during extracorporeal circulation. They have described the changes due to inadequate perfusion.
Keywords: Diseases of the circulatory (cardiovascular) system; Diseases of the blood and blood-forming organs; Medicine; Internal medicine