К вопросу об изолированной отмывке и перфузии печени, выключенной из кровообращения - М. Б. Плих (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Էքսպերիմենտում մշակված է լյարդը արյան շրջանառությունից ազատելու մեթոդիկան, որը հնարավորություն է տալիս 40 րոպեի ընթացքում կատարել լյարդի մեկուսացված լվացում և պերֆուզիա։ The author has developed in experiments the method of isolating the liver from blood circulation, thus allowing to carry separate liver perfusion and washing in 40 minutes time.
Keywords: Diseases of the blood and blood-forming organs; Medicine; Internal medicine