Հայկական հնագույն աղբյուրները երկրագնդի միջօրեականի աստիճանային չափումների մասին - Գ. Բ. Պետրոսյան (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
В литературе по истории наук многократно излагались труды Эратосфена, Посидония и Птоломея.
Keywords: History; Geology