К истории изучения заболеваний некоторых культурных растений в Армянской ССР в советский период - Д. Н. Бабаян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Բույսերի հիվանդությունների մասին գիտությունը՝ ֆիտոպաթոլոգիան Հայաստանում սկսեց զարգանալ փաստորեն սովետական կարգեր հաստատվելուց հետո: Դրա հետ միասին Հայաստանի բնակլիմայական պայմանների բազմազանությունը, տարբեր գոտիների առկայությունը բարենպաստ պայմաններ են հանդիսանում բազմաթիվ սնկային, բակտերիային, վիրուսային հիվանդությունների հանդես գալուն:
Keywords: Ботаника