Селективное отражение в интерферометре Фабри-Перо в условиях электромагнитно-индуцированной прозрачности - Д. Н. Хачатрян; Г. Г. Григорян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассмотрено влияние теплового движения атомов щелочных металлов, находящихся в кювете с плоскопараллельными окнами, на формирование электромагнитно-индуцированной прозрачности в Λ-системе. Аналитически и численно исследовано решение совместной системы уравнений матрицы плотности и Максвелла. Получены спектры однократного и многократного отражения при различных оптических длинах и при различных параметрах взаимодействия. Դիտարկվել է զուգահեռ ապակիներով բջջի մեջ գտնվող ալկալի մետաղների ատոմների ջերմային շարժման ազդեցությունը Λ-համակարգում էլեկտրամագնիսականորեն մակածված թափանցիկության առաջացման վրա: Անալիտիկորեն և թվային հաշվարկներով ուսումնասիրված է խտության մատրիցայի և Մաքսվելի միավորված հավասարումների համակարգը: Ստացվել են տարբեր օպտիկական երկարությունների և տարբեր փոխազդեցության պարամետրերի դեպքում եզակի և բազմակի անդրադարձման սպեկտրեր: The influence of thermal motion of atoms of alkali metals filled in a cell with parallel windows on formation of electromagnetically induced transparency in Λ-system was examined. Combined system of equations of density matrix and Maxwell was studied analytically and numerically. Spectra of single and multiple reflections for different optical distances and for different parameters of interaction was obtained.
Keywords: Physics; Science; Optics; Light