Влияние запаздывания взаимодействия и реакции излучения на эффективность резонанса Фано в системе наночастиц - П. А. Петросян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассмотрена система металлических наносфероидов в поле монохроматической световой волны в условиях проявления резонанса Фано. Размеры наносфероидов намного меньше длины волны падающего излучения, а расстояния между ними могут быть произвольными. Աշխատանքում դիտարկվել է մետաղական նանոսֆերոիդների համակարգը մոնոքրոմատիկ լուսային ալիքի դաշտում Ֆանոյի ռեզոնանաս առաջանալու պայմաններում։ Նանոսֆերոիդների չափերը շատ անգամ փոքր են ընկնող ճառագայթման ալիքի երկարության չափերից, բայց նրանց միջև հեռավորությունները կարող են կամայական լինել։ The system of metallic nanospheroids in the field of monochromatic light wave under conditions of the Fano resonance is considered. Dimensions of the nanospheroids are much smaller than the wavelength of the incident radiation, but distances between them can be arbitrary.
Keywords: Physics; Science; Optics; Light; Chemical Physics