Переходы между квантованными стоячими волнами при взаимодействии с атомом в режиме Рамана–Ната - Г. А. Мурадян; Л. Р. Арзуманян; А. Ж. Мурадян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ատոմի փոխազդեցությունն էլեկտրամագնիսական դաշտի հետ ինդուկտում է անցումներ նրա քվանտացված մոդերի միջև: Սույն աշխատանքում քվանտացման բազիս ընտրված են cos- և sin-կանգուն ալիքները: Ֆոտոնների թիվը մոդերում հաշվված է Ռաման–Նաթի ռեժիմի համար ադիաբատիկ հետևման մոտարկմամբ: Ցույց է տրված, որ անցումների ընթացքում սկզբնական բնակեցված մոդն ընդհանուր դեպքում լրիվ չի դատարկվում, իսկ ֆոտոնների օսցիլացվող չափաբաժինը մեծանում է համակարգում իրենց ընդհանուր թվի մեծացման հետ: Interaction of an atom with the electromagnetic field induces transitions between its quantum modes, in which cos- and sin-standing waves are chosen as a basis of quantization. The number of photons in modes is calculated in the Raman–Nath regime with the adiabatic following approximation. It is shown that during the transitions, the initially populated mode is in general emptied incompletely, and that the oscillating part of photons scales with the total number of photons in the system.
Keywords: Physics; Science; Nuclear Physics; Quantum Physics