Резонанс Фано в трехмерной системе металлических наночастиц - А. О. Меликян; А. Р. Минасян; П. А. Петросян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Представлены расчеты по резонансу Фано в трехмерной системе одинаковых вытянутых металлических наносфероидов, расположенных в вершинах правильного тетраэдра. Ներկայացված են կանոնավոր քառանիստի գագաթներում դասավորված երկարաձիգ մետաղական նանոսֆերոիդների եռաչափ համակարգում Ֆանոյի ռեզոնանսին վերաբերող հաշվարկները։ Calculations for Fano resonance in a 3D system of identical prolate metallic nanospheroids located at the vertices of a regular tetrahedron are presented.
Keywords: Physics; Science; Indexes