Некоторые особенности магнитосопротивления и сопротивления Холла в нанопластинах Sb2Te3 - С. Р. Арутюнян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Нанопластины теллурида сурьмы (Sb2Te3) различной толщины были выращены методом осаждения из газовой фазы. Сопротивление Холла и магнитосопротивление образцов было измерено в магнитных полях до 9 Т при температурах от 2 до 300 К. Տարբեր հաստության սուրմայի տելլուրիդի (Sb2Te3) նանոթիթեղները աճեցվել էին գազային ֆազայից նստեցման մեթոդով: Նմուշների Հոլլի դիմադրությունը և մագնիսադիմադրությունը չափվել են մինչև 9 Տ մագնիսական դաշտերում և 2-ից մինչև 300 Կ ջերմաստիճաններում: Antimony telluride (Sb2Te3) nanoflakes of various thickness were grown by the vapor phase deposition method. The Hall resistance and magneto-resistance of the samples were measured in magnetic fields up to 9 T at temperatures from 2 to 300 K.
Keywords: Physics; Science; Magnetism