Корреляция флуктуаций квадратурных амплитуд в процессе внутрирезонаторной генерации второй гармоники - М. С. Геворкян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Для процесса внутрирезонаторной генерации второй гармоники исследо- вана динамика корреляции флуктуаций квадратурных амплитуд фундаменталь- ной моды и моды второй гармоники в зависимости от коэффициента нелинейной связи между модами. Հետազոտված է ֆունդամենտալ մոդի և երկրորդ հարմոնիկի մոդի քառակուսային ամպլիտուդների ֆլուկտուացիաների կոռելյացիան երկրորդ հարմոնիկի ներռեզոնատորային գեներացիայի երևույթի համար կախված մոդերի միջև եղած ոչգծային կապի գործակցից: For the process of intracavity second harmonic generation, the dynamics of correlation of quadrature amplitudes fluctuations of the fundamental and the second harmonic modes is studied depending on the nonlinear coupling coefficient between the modes.
Keywords: Physics; Science; Optics; Light